Nachtkaars….

Het seizoen is bijna ter einde. En als fanatiek Ajax-supporter kan ik alleen maar zeggen: “gelukkig”! Het was voor ons als Ajax-supporters een werkelijk totaal mislukt seizoen. Werkelijk helemaal niets lukte dit jaar. Uiteraard zijn daar de beide winstpartijen tegen Feyenoord. Echter, wij hebben helemaal niets en Feyenoord heeft tenminste nog een (troost-)prijs. Een prijs waar wij het gehele seizoen geen recht op hebben gehad. Daar speelde wij gewoonweg te zwak en vooral wisselvallig voor.

Het seizoen was eigenlijk al bij het begin al totaal mislukt. De drama’s volgden zich in de hete zomer als een sneltrein op. Daar was eerst het verlies van Bosz als trainer. Achteraf is dat een totale misrekening van de leiding geweest. Bosz wilde zijn eigen staf en wilde af van de stoorzenders. Maar de clubleiding besloot in juli anders en weg was Bosz. Het wrange is nu echter dat die stoorzenders (die Bosz graag weg wilde allemaal) inmiddels weg zijn, hoe ironisch kan het zijn?! En hoe totaal mislukt is de clubleiding daarmee om gegaan? Daarna kwam het vreselijke drama Nouri. Niet alleen mist de trainer een fantastische voetballer die het eerste dit seizoen zeker zou gaan halen, maar de impact die dit drama had heeft uiteindelijk een donkere schaduw over de ploeg gegooid. En daarna kwam ook nog eens het onverwachte (en nogmaals mislukte) aantrekken van Marcel Keizer, het vertrek van Davinson Sanchez en de vroeg uitschakeling in Europa als een ijskoude douche over alle supporters heen. Daaaaaaggg, goed en succesvol seizoen! Nee, die werd door onze clubleiding al in een vroeg stadium door de welbekende plee getrokken. In de winterstop probeerde dezelfde clubleiding te redden wat er te redden viel. Ten Hag werd binnen gehaald (over totaal mislukt gesproken) en er werden een aantal nieuwe krachten binnen gehaald, zoals Kristensen (uuuuhhhh, over totaal mislukt gesproken!). De enige aankoop waar we echt vrolijk van werden was de aankoop van Nico Taglifico. Een absolute klasbak die dat beetje bracht wat de elf spelers daarvoor niet konden brengen. Namelijk uitstralen dat je ten koste van alles iedere wedstrijd wilde winnen. Alleen als die het WK gaat spelen, zullen we die ook wel weer kwijt zijn.

En wat zegt de clubleiding deze week? “alles blijft zoals het is, ik blijf en Ten Hag blijft!”, schreeuwde lange Ed van de daken. Best stoere praat voor een ex-keeper met een pak die al een tijdje bewijst dat een goede keeper en aardige man totaal ongeschikt is als directeur. Nog staan mij de legendarische woorden in de Kuip mij bij, toen de (oude) F-side tijdens de bekerfinale vuurwerk op het veld gooide. “Kappen met die shit!”, schreeuwde lange Ed door de microfoon. Vreemd taalgebruik was dat toen al, van onze toekomstige directeur. Zat Ed vroeger in de klas niet op te letten, toen Nederlands taalgebruik werd besproken?! Of wilde lange Ed zich graag voordien als een echte Amsterdammer uit Amsterdam West?! De lacherige reactie van de supporters daar was toen al een veeg teken. Inmiddels zijn de lachtranen vervangen door schaamtetranen. Althans de Ajax-supporters schamen zich, omdat de club stinkend rijk is maar het geld juist bij onze Amsterdamse trots niet op het veld staat.

Is het wellicht een idee voor lange Ed (nu dat hij toch niet weggaat) om eens een bezoek te brengen aan het schitterende zuid-Duitse München? Daar resideert een van de rijkste (zo niet de rijkste) en succesvolste clubs van Europa. Bayern heeft één stelregel: “omdat wij zoveel geld hebben dat we het niet kunnen tellen (lijkt onze trots wel!), kopen we de allerbeste spelers weg van onze concurrenten. Om gelijk de vinger op de zere plek te leggen, als Ajax nou eens Bayern zou zijn, dan koopt Ajax deze zomer de volgende spelers: Alireza Jahanbakhsh, Hirving Lozana, Tonny Vilhena, Guus Til en Santiago Arias. Dan heb ik direct één vraag aan u: “denkt u dat Ajax met deze spelers kampioen gaat worden?” Het antwoord zal volmondig: “Ja” zijn. Ongeacht (want in Eindhoven en Rotterdam beginnen ze dan direct te gillen dat hun sterspelers niet naar 020 gaan) of er clubsympathie bestaat of niet, de bovenstaande spelers zijn allen broodvoetballers. Kent u de definitie van dat woord? Het betekent namelijk zoiets als, daar waar het grote geld is, ga ik naar toe!

Ajax moet dezelfde lef tonen als Bayern. Schijt aan de rest en leegkopen! De concurrent van hun beste spelers beroven. Geen genade, maar keihard toeslaan. Alleen zo staan wij volgend jaar weer ergens op een bedrijventerrein met 100.000 mensen feest te vieren. Dit Ajax doet zich nu ontzettend tekort door alleen maar op de jeugd te vertrouwen. Inderdaad, daar verdienen zij heel veel geld mee, maar laat iemand asjeblieft aan korte Marc en Lange Ed uitleggen, dat deelname aan de CL ook ontzettend veel geld en vooral goodwill oplevert. Ja, we worden nog maeer gehaat in Nederland, maar wat kan ons dat schelen? Dat gebeurt nu toch ook al. Alleen het interesseert ons niets. Wij zijn Ajax, de rijkste, alleen op dit moment nog steeds niet de beste. Daarvoor moeten we de tactiek van Bayern gaan kopiëren. Het is de enige redding waardoor we volgend jaar weer succesvol kunnen zijn. Talent hebben we zat, alleen we hebben nu of over-mijn-lijk voetballers nodig en/of de allergrootste talenten van onze concurrenten nodig.

Laten we hopen dat hele korte Marc en hele lange Ed eindelijk wakker worden….

Was getekend door een echte Ajax supporter


Lange Ed roept stoer taal!!


Onze Argentijnse sloper


Bayern als voorbeeld voor 4 sterren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.