Heel, heel, heel diep schamen…..

Vorige week schreef ik dat de wedstrijd van Ajax tegen Rosenborg een regelrechte blamage was. Maar vandaag heb ik 11 fransen gezien die graag wilde voetballen en 11 angsthazen met een oranje shirt die compleet werden weggetikt. Ik zocht naar een woord, maar blamage dekt de lading niet eens. Oranje is vandaag te kijk gezet door een gretig Frankrijk die precies wisten hoe zij Oranje moesten ontregelen.

Waren er dissonanten in de ploeg bij Oranje? Je kunt beter afvragen welke spelers er wel in de wedstrijd zaten. De wedstrijd kende twee helften en zo is dat uiteraard altijd wel. Maar in de tweede helft waren Fosu-Mensah en Cillissen nog een beetje van een redelijk niveau. En dat terwijl zij in de eerste helft echt heel zwak speelde. Cillissen leverde bijvoorbeeld iedere uittrap in. Mensah begon erg ongelukkig. Maar deze spelers deden er in de tweede helft nog wat aan. Maar Strootman (Strootvrouw voor de supporters), Sneijder en Wijnaldum speelde echt dramatisch. Dat was dus ons middenveld. Een middenveld wat echt schrijnend werd weggespeeld. Het gemak waarmee Pogba iedere keer weer temporiseerde zonder dat iemand hem in de weg liep. Het ergste moment was dat Strootman aan zijn middel hing en Pogba gewoon doorliep, terwijl Strootman er aan hing. Een regelrechte afgang voor het niveau wat Strootman liet zien. Genoten heb ik wel van Kanté en Lemar. Wat een klasbakken zijn dat. Kanté zat overal bovenop. Sneijder wordt vannacht naast Yo gillend wakker en ziet dan nog steeds het gezicht van Kanté voor zich. Lemar liet zien waarom half Europa hem graag in wil lijven. Wat een speler, wat een power. Wat een geweldige ploeg is dit Frankrijk. Hier zit alles in. En als je ziet wie daar op de bank zit, dan zit je te watertanden. Als je dan snel naar rechts keek en daar Veltman (Veltvrouw voor intimi), Pröpper en Rekiki ziet, dan wil je het liefst heel diep in elkaar zakken, helemaal als je op dit moment in Frankrijk op vakantie bent. Dit sloeg nogmaals alles en je zult zondag uit een heel ander vaatje moeten tappen. Dick moet heel snel aan damage-control gaan doen. Toch nog een punt terughalen uit deze gedenkwaardige wedstrijd was het moment dat Ruud Gullit heel driftig een verhaal tegen Dick aan het vertellen was en dat Dick Ruud niet eens aan keek.

Dit Nederlands elftal hangt als los zand aan elkaar. Wij worden gestraft door het feit, dat wij vasthouden aan een kern die in het Buitenland speelt. Althans speelt, dat is het grootste probleem, deze spelers spelen juist niet. Ieder van de laatste bondscoaches vertelde ons dat spelers die niet bij hun club speelde ook niet bij Oranje zou spelen. Dat is nu dus allang niet meer. En daar worden wij nu gigantisch voor afgestraft. Janssen speelt amper bij Tottenham, maar speelt wel als spits van Oranje. Sneijder is net een kleine twee weken fit. Robben heel een matige voorbereiding gehad. Hoedt speelde niet bij Lazio en gaat nu de bank warm houden bij (let wel) Southampton. Cillissen houdt de warme bank in Barcelona heel goed warm. En zo kun je oneindig doorgaan. We kunnen ons dit tegen grote landen niet permitteren. Wij horen met fitte en in vorm zijnde spelers te spelen. Nu is het te laat en zitten we volgende zomer naar alle waarschijnlijkheid weer voor de tv om onze Zuiderburen toe te juichen in plaats van Sneijder, Robben en Van Persie voor de laatste keer toe te juichen. Een geluk hebben we dat de Bulgaren hebben gewonnen van Zweden. Dat zorgt ervoor dat Zweden niet uitloopt op Oranje. Echter, voor dat we nu de polonaise gaan lopen. Bulgarije komt nu zondag met heel veel zelfvertrouwen naar Amsterdam. En dat is een gevaarlijke combi. We zullen alle zeilen bij moeten zetten om er nog wat van te maken.

Op naar zondag dus en uithuilen. Ik heb een goed Frankrijk gezien. We hebben geluk gehad dat de Fransen op een gegeven moment lekker gingen rondtikken in plaats van Oranje een nog groter pak slaag te geven. We leven dus nog. Maar wat zijn we te kijk gezet. Deze spelers hebben de Leeuw in zijn hempie gezet en deze dreun komt enorm hard aan.


De technische staf zit er machteloos bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.