Ja….en daar was íe dan De Waaier!

De wind bepaalde deze dag de koers. Iedere ploegleider had vooraf aan de etappe een prachtig scenario bedacht maar niet iedereen kon daar gevolg aan geven. Theorie en praktijk… het kan hemelsbreed van elkaar verschillen.
En er waren renners die een zwarte dag hadden, helaas was één van hen de 12 geplaatste Nieuw Zeelander George Bennett van de Lotto Jumbo ploeg. Hij moest ziek naar huis. Marcel Kittel met reeds vijf zeges in zijn zak kende ook een dag die hij het liefst snel wil vergeten. Na eerst 101 punten te hebben voor gestaan, is de voorsprong inmiddels geslonken tot 29 punten. Het betekent dat de strijd om de groene trui nog niet is gestreden, misschien dat de beslissing pas op de Champs Élysées wordt beslecht. Dat het zal gaan tussen de Sunweb renner ‘Bling’ Michael Matthews en Marcel Kittel is duidelijk. Maar als Kittel de goede benen heeft – er komen voor hem nog kansen – dan zou hij toch nog deze begeerde trui kunnen behouden. Hoewel met twee Alpenritten voor de boeg…Het blijft spannend tot aan het einde van de Tour.

Masterpeace

Een Masterpeace werd de actie van de Sunweb ploeg door de pers genoemd.
Vanaf het moment dat de renners doorkregen dat Kittel niet bij de eerste ploeg
zat, werd er gereden, Sunweb bewijst dat het met een zeer sterke ploeg naar de Tour is gekomen. Bijna iedere avond is er voor de renners champagne omdat er weer een zege te vieren valt. ‘Onze’ Laurens vervulde weer een heldenrol voor zijn ploeg. Hij heeft het zo naar zijn zin dat hij nog een jaartje blijft rijden bij deze sympathieke en succesvolle ploeg want ook de bolletjes trui zit stevig om de schouder van hun 25 jarige Warren Barquil.

Sky boft met Servais Knaven

De voorspelde waaier maakte de zestiende etappe tot een nerveuze etappe. Bij waaiers is er maar één opdracht: Van voren zitten! dus aan het kop van het peloton.
De Sky ploeg kan blij zijn met de ploegleider Servais Knaven want hij is een kenner bij uitstek als het om waaiers gaat.
Daardoor verloor Froome geen secondes en kreeg hij zijn 54ste gele trui.
De Franse renner Romain Bardet – hij kent deze etappe van binnen en van buiten, ieder kilometer is hem bekend- maar van waaiers heeft hij geen kaas gegeten. Overgelukkig: ‘He saved my life’ bedankt hij na de rit zijn ploeggenoot de Belg Oliver Naesen.
Door zijn attente optreden behoudt Bardet zijn podium kansen.

janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.