Jeroen ziet; de man in het groen een record evenaren!

Ik hoef maar één man te noemen vandaag: MARK CAVENDISH!!! Wat de man uit Man deze Tour weer presteert grenst aan het ongelofelijke. Dit is geen revival, maar dit is een dominantie die zijn gelijke niet kent. Dit is ook de Tour de France van de ongelofelijke prestaties. En in de Tour werkt Cavendish aan zijn eigen geschiedenis. Met zijn overwinning van vandaag heeft Cavendish zich voor eeuwig in de boeken geschreven. Het werd niet meer voor mogelijk gehouden, maar het record van Eddy Merckx (algemeen beschouwd als de beste aller tijden) is geevenaard. En met Parijs nog in het vooruitzicht moeten we er niet van opkijken als Cavendish als enige in de boeken staat na deze Tour.

De etappe van vandaag werd ontsierd door een vreselijke valpartij. Het zag er uit als een echte wandeletappe. Er waren drie man ontsnapt, maar die werden aan het elastiek van het peloton gehouden. Tot die bewuste 60 kilometer voor de meet. Je ziet vaak dat wanneer renners moe worden zij ook minder scherp zijn. Op 60 kilometer van het einde werd het in het peloton onrustig. Er werden een aantal ontsnappingen op touw gezet, wat het peloton wakker schudde. Het asfalt werd slecht (wat niet of nauwelijks van tevoren was gecommuniceerd) en dat werd fataal. 13 man gingen hard tegen het asfalt of nog erger reden zo het ravijn (bosschage) in. Er weer was het INEOS, die wederom hard getroffen werd. Hart, Thomas, Porte en Van Baarle zijn niet de minste, maar waren wel slachtoffer. Ook onze landgenoot Poels sloeg tegen het asfalt, net als Bilbao. En verder werd de Bike Exchange groep hard getroffen. Yates en Hamilton moesten zelfs de strijd staken, net als Roger Kluge. Weer werd het peloton slachtoffer.

Het houdt maar niet op. Maar de een zijn dood is de ander zijn brood was het devies. Voor in het peloton werd er volle bak gereden, zeker omdat Deceunick zijn kans schoon zag. Weer was daar de trein van Cavendish zichtbaar. En uiteraard was daar weer Mørkøv. Diezelfde Mørkøv die na de finish aangaf dat Cavendish in zijn ogen de beste sprinter is die ooit in het peloton heeft rondgereden. Uiteindelijk was het dus weer de man uit Man. Even leek het nog of Philipsen het nog zou redden, maar die stond stil bij de kracht die Cavendish op het einde behaalde.

En daar was dus nummer 34. Een ongelofelijk en onmogelijk gehouden record, die Cavendish dus nu heeft geëvenaard. Al sluit ik niet uit dat Cavendish ook alleen recordhouder zal worden deze Tour. Daar is zijn overmacht te groot voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.