De tour door de ogen van Janna (deel 6)

En weer wint Cavendish

Tour-architect Gouvenou had bij de zesde etappe gerekend op waaiers maar er staat geen wind daardoor is de nervositeit in het peloton tot het nulpunt gedaald. De Belgische kampioen Wout van Aert heeft zijn zinnen gezet op deze etappe, zijn prestaties van de tijdrit hebben hem enigszins teleurgesteld, hij had zich er iets meer van voorgesteld maar zijn operatie zo vlak voor de Tour speelt hem parten. Hij kan nog niet laten zien waarmee hij verleden jaar iedereen wist te verbazen en imponeren. Ook vandaag lukt het niet maar… Parijs is nog ver.

De inmiddels 36 jarige Brit Marc Cavendish bewaart zeer goede herinneringen aan de finish van 2008 en 2011 – eveneens in Châteauroux – en hij weet met een knap staaltje sprintwerk opnieuw het succes te herhalen. Het wordt zijn 32ste Tourzege. De mogelijkheid om het record te verbreken van de legendarische Eddy Merckx – 34 Tourzeges – komt hiermee in zicht.

Hem wachten nog vier vlakke ritten, vier mogelijke kansen.

Een prettige voorbereiding op Tokio

Twee nestors; de Belg Greg van Avermaet en de Duitser Roger Kluge – samen 71 jaar oud – hebben zich los gemaakt uit de kopgroep. Op zitten zij in een interessante kopgroep maar de renners worden teruggefloten door hun ploegleiders dus laten zij zich weer afzakken in het peloton waar zij hun werk kunnen doen voor hun kopmannen. Greg en Roger krijgen vrij spel en ach… nu zij hier toch rijden, kunnen zij er maar beter een goede voorbereiding voor de OS van maken. Zoiets moeten zij gedacht hebben. Zij houden een prettig tempo aan en worden door de sprinters een kilometer voor de meet ingehaald.

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.