Bernal zakt door het ijs

De TOUR 2020

etappe vijftien 

Van favoriet tot underdog

De kenners wisten het zeker: Bernal was zo een natuurtalent dat hij de komende vijf jaar het geel om de schouders zou krijgen. Maar niets is minder waar. Er werd door Ineos een ploeg om deze renner geformeerd zodat hij voldoende helpers om zich had. Maar het is niet het jaar van Bernal. Misschien de druk te groot, misschien toch te veel last van zijn rug na de val? Bernal begrijpt er zelf niets van.

Hij haalt dezelfde waarde als verleden jaar maar er zijn nu een aantal renners gewoon beter. Hij zal iets moeten verzinnen om zich te kunnen verbeteren en weer meer plezier in het wielrennen te krijgen. De vijftiende etappe wordt echter voor hem een nachtmerrie. Hij zakt tien plaatsen in het klassement. Van favoriet underdog worden…Topsport is kei en keihard.

Heel anders gaat het bij Jumbo-Visma zij lijken neen….. zij zijn vandaag oppermachtig! Robert Gesink geselt het peloton waardoor alleen de allerbeste nog met de moed der wanhoop mee kunnen, vervolgens doet Wout van Aert er nog eens schepje bovenop en als klap op de vuurpijl is het Tom Dumoulin die de renners afbeult. Met zijn actie komt hij weer terug in het klassement. Roglic komt net een halve fiets te kort om de rit te winnen. Maar houd het geel stevig om zijn schouders. ‘Mijn jongens hebben vandaag gevlogen.’ Zij moeten dat nog vijf dagen volhouden want de Alpen komen er aan! 

Patrick Lefevre zwijgt

Oud- renner Stef Clement – nu commentator en analist –  ziet met afgrijzen hoe de Colombiaanse renner Sergio Hiquito (Education First) op bruuske wijze wordt onderuit gehaald door de Luxemburgse renner Jungles. Nu gaat niemand er vanuit dat er kwade opzet in het spel is en dat Jungles vandaag ook zeker niet lekker op zijn fiets heeft gezeten maar dat neemt niet weg dat het een schandalige actie was. Waarvoor hij gestraft moet worden. Wat Stef betrof was dit alle reden om Jungels uit de koers te halen. Jungles kent genoeg van de wielerwereld om te beseffen dat deze manoeuvre totaal ontoelaatbaar was. Wat Clement zich terecht afvroeg was hoe de reactie van Patrick Lefevre – grote baas van Dekeuninck Quickstep zou zijn. Wij hoeven maar even terug te denken aan zijn ongenuanceerde reactie bij het vreselijke ongeluk dat Fabio Jakobs overkwam en waar ook Dylon Groenewegen bij betrokken was. Nu zijn beide ongelukken zeker niet met elkaar te vergelijken maar dat Lefevre nu zijn lippen stijf op elkaar houdt is toch op zijn minst merkwaardig. Een huilende en zwaar teleurgestelde Hiquito werd per ambulance afgevoerd. Voor hem einde Tour! Jungels heeft overigens wel zijn excuus aangeboden en nam de schuld op zich. Hij vond het verschrikkelijk dat het gebeurd was. Na deze schrik volgde een tweede. Bob Jungels werd aangereden door een ambulance! Hij maakt een duikeling maar kan wel de rit uitrijden. 

janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.