Rosbief voor Rojas

De TOUR 2020 elfde etappe

Rosbief voor Rojas 

“Even op adem komen”zo werd de elfde etappe gezien door Gouvenou, de architect van de Tour.  De etappe van gisteren – werd door een aantal renners gezien als een waardeloze etappe – “Hoe is het mogelijk, Frankrijk is zo een mooi land, waarom wordt er dan gekozen voor dit soort ritten?”  Het leek alsof zij vandaag revanche namen door heel rustig van start te gaan. De eerste 40 kilometer werd er niet boven de dertig kilometer per uur gereden. Voor deze professionele renners is dat een slakkengangetje. Met de derde zware week in het vooruitzicht lijkt het alsof alle renners zich sparen en geen enkele behoefte hebben om eens flink op de pedalen te gaan staan. 

De smalle straten en de vele rotondes zorgden toch weer voor een lelijke valpartij. Daarmee maar weer aangegeven dat concentratie – naast heel veel andere zaken waar de renner rekening mee moet houden – van het grootste belang is. ‘Rosbief voor Rojas’ (Movistar) “grapte” de commentator, meer mededogen was er voor de Spaanse Astana renner Izagirre die met zijn hoofd tegen een muur aan knalde, verdwaasd bleef  zitten en de Tour moest verlaten. Voor de Jumbo – Visma mannen telt maar één boodschap en dat is de gele trui naar Parijs brengen. Zij nemen geen enkel risico! Helaas blijkt opnieuw dat de organisatie in gebreke blijft en het met de veiligheid slecht gesteld is. Gelukkig bleven de renners allemaal in het zadel maar voor het zelfde geld was het leed niet te overzien geweest. 

janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.