Mijn ode aan een van de allerbeste…..

Zoeven komt het nieuws naar buiten dat Kobe Bryant samen met zijn dochter Gigi is gestorven. Kobe wie…. zeggen er dan een hoop. Een aantal zal weten wie Kobe Bryant is.
Wel, Kobe Bryant was voor mij de Johan Cruijff van het Basketball. Kobe kon overigens ook heel goed voetballen, dat stamde nog uit de tijd dat zijn vader basketball speelde in Italië. Kobe was weer gek van de grote drie van Milan, Gullit, Van Basten en Rijkaard. AC Milan was dan ook zijn favoriete club.

Deze Kobe Bryant was voor mij de allergrootste! Of hij beter was dan Michael Jordan zullen velen betwisten, maar voor mij was Kobe de allerbeste. Toen Kobe de NBA binnen kwam op 17-jarige leeftijd was ik al gek van de NBA. Voor Magic en Kareem stond ik ’s nachts op om op Supersport (wie kent dat nog?) de Los Angeles Lakers te kijken. Maar toen Kobe in de NBA kwam, was ik betoverd door zijn spel. Toeval wil dat hij tegelijkertijd bij de Lakers kwam, toen Shaquille O’Neal ook bij de Lakers kwam. Later ook nog aangevuld met de beste coach aller tijden, namelijk Phil Jackson. Deze drie eenheid zorgde ervoor dat er een Dynasty ontstond, waar geen maat op stond. Of het nou de Pacers, 76-ers of Celtics was, ze gingen allemaal ten onder aan vooral het spel van Kobe Bryant.

Bent u geïnteresseerd in echt mooi Basketball? Kijk dan vooral op YouTube de filmpjes van de Los Angeles Lakers ten tijden van O’Neal, maar vooral van Kobe. Nachten ben ik achter elkaar vroeg op gestaan. Ik weet nog een keer dat ik op vakantie was op Gran Canaria. Hartstikke leuk, maar de NBA Finals waren er ook. En de Lakers speelde tegen de Indiana Pacers van Nederlander Rik Smits. Ik ben toen gewoon naar een discotheek gegaan, waar ik wist dat ze op grote schermen de NBA finals uitzonden. En op het moment dat iedereen om 04:00 de voetjes van de vloer gooide, zat ik in mijn eentje op een kruk (met een baco in mijn hand) naar de Lakers te kijken. En dan vooral naar mijn held, Kobe Bryant.

LeBron James zei het vanavond erg treffend: “he was for me an inspiration!”. En dat was hij nog steeds voor duizenden kinderen vandaag de dag in de wereld die allemaal net zo goed als Kobe wilde worden. Helaas voor hen, er was maar één Kobe Bryant. Dit is voor de Basketball wereld een enorme schok, maar vooral voor mijn team de Los Angeles Lakers een drama. Kobe was nog steeds erg betrokken bij de Lakers. Hij was ook een van de aanjagers om dit seizoen Anthony Davis naar de Lakers te halen.

Voor mij is het even alsof de wereld stil staat. Ik was net de hond aan het uitlaten, toen Danielle in de deuropening riep, dat Kobe was overleden. Voor een moment kon ik het niet geloven. Totdat ik op mijn telefoon keek en de vele berichtjes en meldingen op social media zag. Toen wist ik dat het echt was en dat een van de allergrootste atleten ter wereld zijn einde vond in een brandende helikopter.

De ongelofelijke successen die hij heeft behaald. De 81 (!!!) punten tegen Toronto Raptors was ongelofelijk. Nadat Wilt Chamberlain ooit 100 punten scoorde, was een dergelijk aantal ondenkbaar. Maar in de tijd dat het spel zo was geëvalueerd, scoorde Bryant er in zijn eentje 81!! Kobe spotte met alle wetten van het menselijk vliegen. De airtime die Jordan had, had Kobe op zijn minst ook. De acties die hij maakte waren voor een gewone sterveling als ik ben, echte magie. Kobe was de beste, echt de allerbeste atleet die ik heb gezien.

Thanks, Kobe! Voor de allermooiste Basketball momenten die je ons hebt gegeven. Jouw ster zal altijd blijven bestaan. De NBA en al haar fans zullen jou nooit vergeten. Ik, als Lakers fan, zal dat zeker niet doen. Mijn telefoon zit al jaren vol met alle filmpjes van de Lakers. En dat zijn vooral filmpjes van Kobe. Die zullen er nooit meer van afgaan.

Rest in peace, mijn held…..!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.