De Tour door de ogen van Janna…..

De Tour 2019 tiende etappe

De vlam in de pan
Vandaag kun je niet eens even met je ogen knipperen, er gebeurt zoveel wat een groot aantal renners verbaast en sommigen ook weer niet.

Het is een etappe met kansen voor Groenewegen.
‘In het begin zal het niet leuk zijn en is het een kwestie van overleven. Daarna moet de gaskraan open.’ Maar hij is niet de enige sprinter die mogelijk de rit zou kunnen winnen. Bovendien zijn er een aantal sprinters die nog met lege handen staan en zij popelen om vandaag de armen omhoog te kunnen steken. Er zijn waaiers opkomst en smalle wegen daarom vechten de ploegen zich naar een juiste positie. En wordt gebluft en gepokerd, het technische steekspel is fascinerend om te zien. ‘Mensen willen heldendom zien’, is een terecht gemaakte opmerking van de commentator. Nervositeit stijgt… het peloton valt uit elkaar maar komt toch weer bijeen. Zo’n 35 kilometer voor de streep wordt er een gigantische truc uitgehaald die fataal is voor een aantal klassementsrenners. Zij verliezen niet secondes maar minuten. Groenewegen geeft aan de benen niet te hebben en verdwijnt naar de achterste gelederen. Voorin wordt er gejaagd, renners ruiken hun kansen om vandaag hun slag te slaan. Steven Kruijswijk doet goede zaken

en de gelukkige winnaar van de dag is Wout van Aert. Het gezicht van zijn rivaal Viviani spreekt boekdelen. ‘Wat gebeurt hier …welke renner is dit nu weer van Jumbo Visma!’ Aan de meet staat Rob Harmeling (oud wielrenner) samen met Herman van de Zandt te praten of eigenlijk staan zij een beetje na te hijgen …. ‘Wij hebben vandaag geen moment op ons gemak gezeten. De vlam ging in de pan, wat een etappe.’ Ook zij steken hun enthousiasme over de vierde winst van Jumbo Visma niet onder stoelen. ‘Het is een ploeg waarbij op dit moment alles lukt, het balletje rolt steeds de goede kant op. Het gebeurt niet vaak in de Tour dat verschillende renners van één ploeg voor zoveel overwinningen zorgen.’ Wout van Aert kan zijn geluk niet op en dat uit hij met zijn vreugdekreten. Alle ploeggenoten, de staf iedereen hangt om zijn nek om hem te feliciteren. De champagne zal op de avond vóór de rustdag heerlijk smaken.

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.