De Tour door de ogen van Janna

Tour de France 2019 negende etappe

psychologische oorlog voering
Op de schouders van de Zuid Afrikaan Daryl Impey staat Lets go.

En dat is wat hij vandaag doet en de etappezege voor zich opeist.

Vanwege de Franse Nationale feestdag wordt vandaag in dit land vuurwerk afgestoken. Binnen het peloton is echter van vuurwerk geen sprake en bij de vluchters is er hoogstens een vuurpijltje te zien. Voorspeld was een rit voor de aanvallers en dat klopte aardig. Vijftien vluchters gaan vooruit krijgen ruim de tijd van het peloton maar naarmate de etappe vordert is er van samenwerking binnen deze groep geen sprake meer. Het voeren van een psychologische oorlog hoort ook bij het wielrennen. De Belg Jasper Stuyven had ’s nachts gedroomd dat hij misschien wel eens deze rit zou kunnen winnen. De droom kwam niet uit en zijn teleurstelling was overduidelijk. Ook de Belg Tiesj Benoot – gezien als een serieuze kanshebber – kwam lucht tekort. De klassementsrenners hadden een betrekkelijke eenvoudige dag. De coureurs kwamen vijftien minuten na de winnaar redelijk relaxt binnen.

Dat er vandaag door ploegleiders en renners nog werd nagesproken over de mega prestatie van Thomas de Gendt gisteren, geeft aan hoe uitzonderlijk deze etappe was. Met zijn nuchtere opmerking gisteravond tijdens een interview: ‘200 kilometer rijden voor 5 seconde’ wist hij de lachers op zijn hand te krijgen.

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.