Tactiek…..

Wat is de beste tactiek?
Dat was de vraag van gister na de finish van de 18e etappe. Sky staat er goed voor, al weet niemand hoe het nu werkelijk met Froome is gesteld. Froome is niet te onderschatten. Dat heeft de laatste Giro uitgewezen. Daar leek de Keniaanse Brit in geslagen positie. Totdat de 19e etappe aanbrak. De rit werd vooraf bestempeld als de Koninginnerit. Froome reed weg van zijn achtervolgers en men zag hem nooit meer terug, tot na de finish. Het was een ontzettend coup die Froome daar uitvoerde. Daarom sluit ik Froome vandaag zeker niet uit. Op het moment van schrijven houden de favorieten elkaar goed in de gaten. Ik heb nog steeds een vreemd gevoel op een mega grote stunt. Of dat Dumoulin zal zijn, weten we vanavond om 18:00 uur. Maar ik sluit helemaal niet uit, dat het iemand van Lotto-Jumbo zal zijn. Roglic was vroeger een verdienstelijk schansspringer, die zich op een gegeven moment besefte dat hij ook heel erg goed kon fietsen. Dat heeft hem nu geen windeieren gelegd. Primoz is een begenadigd talent, die goed kan klimmen, goed kan dalen, maar vooral erg goed kan tijdrijden. Slaat Roglic vandaag zijn slag, is hij morgen een levensgevaarlijke klant voor een mooie podiumplek. Veel zal afhangen van de kracht van Sky vandaag. We hebben met z’n allen gezien, als de ploeg snel wordt ontmanteld. Poels valt mij een beetje tegen deze Tour. Wout lost mij te vaak. Ik denk dat Wout niet de topvorm heeft, die Froome nodig zou hebben. Straks weten we het of Sky dat wetenschappelijke rijden nog steeds met de gewenste resultaten beloond zien worden. Als ik Movistar en Lotto-Jumbo zou zijn, zou ik als ploegleider een spervuur aan demarrages laten zien. En dan zorgen dat er minimaal twee man van dezelfde ploeg mee gaan. Dan heb je al snel een front en kun je echt potten gaan breken. Ik hoop echt dat het gaat lukken. Mijn wielerhart hoopt op Tom. Het zou een beloning zijn voor de Limburger als hij na de Giro van 2017 nu ook de Tour 2018 binnen hengelt.

Tactiek Ten Hag
Waar de Tour iedere dag weer bewijst wat het betekent als de vooruit gestippelde tactiek een belangrijk breekpunt kan zijn, is dat bij het voetbal zeker het verhaal. Voetbal is tegenwoordig een spel waarbij tactische vondsten het absolute verschil kan maken. Afgelopen woensdag zaten alle Ajax supporters in spanning voor de wedstrijd tegen Sturm Graz. De voorbereiding was tenslotte dramatisch verlopen. Alle supporters hielden hun hart vast. Maar eerlijk is eerlijk, Ten Hag had het hartstikke goed voor elkaar. Natuurlijk, Sturm Graz is geen Manchester City. Natuurlijk, de verdediging van Ajax is niet 90 minuten lang geconcentreerd bij de les. Maar het spel was fris en fruitig. Ajax had het middenveld stevig in handen. Ja, Hunterlaar en Van de Beek vielen tegen. Maar de overige spelers speelde een aardige tot zeer goed wedstrijd. Opvallend is dat de beste man van het veld een speler was die eigenlijk al weg was geweest. Het was de speler die al reeds een WK had gespeeld. Hakim Ziyech was echt de Patron. Hij bepaalde het tempo (met Frenkie de Jong), hij had mooie openingen, hij scoorde (enigszins gelukkig), maar Hakim was overal. Het was een genot om naar te kijken. Ik denk ook dat Ajax na woensdag er een paar geïnteresseerde clubs bij heeft gekregen. En dat is ook meer dan terecht. Ziyech in deze vorm is echt de beste voetballer op de Nederlandse velden. Als ik Overmars zou zijn (wetende dat je kampioen moet worden), zou ik alles doen om Ziyech nog een jaar te behouden. Je zag het in de tweede helft. Tadic kwam erin, het publiek werd wild enthousiast en genoot vervolgens van de samenwerking tussen de twee ras voetballers. Ik zie het komende seizoen met deze samenstelling met vol vertrouwen tegemoet. Ajax is klaar voor het seizoen. De druk ligt echter ook in Amsterdam. Met bijna 50 miljoen aan inkomende transfers moet je in Nederland kampioen worden. Er is geen ruimte meer voor excuses. Het is nu of nooit. Lange, dikke Ed en kleine Marc zullen een zwaar seizoen qua spanning tegemoet gaan. De druk ligt bij de twee ex-spelers. Zij hebben hun nek uitgestoken voor deze trainer. Ten Hag zal zijn tactiek zo aan moeten passen, dat de sterkste selectie van Nederland ook daadwerkelijk beloond wordt met het komende kampioenschap.

Zowel in de Tour als ook in de komende wedstrijden bij Ajax zullen wij binnenkort gaan zien, dat de tactiek beloond zal worden.
Kom op, Tom!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.