Tour de France 2018 – vijftiende etappe

Nooit opgeven!
Door een val spatte de droom van Bauke Mollema in de eerste week van de Tour uiteen. Een bont en blauwe rug en zo stijf als een plank. Zijn klassement kon hij verder vergeten dus zat er voor hem niet veel anders op dan zien te overleven en te hopen op betere tijden. Opgeven staat niet in het woordenboek van de leesgrage Mollema. -more–> Tijdens de veertiende etappe was er een duidelijke verbetering zichtbaar. De pijn was niet over maar wel een heel stuk minder en het ging allemaal net wat soepeler, dus droomde Mollema in de nacht van zaterdag op zondag op een herhaling van het jaar er voor; Een etappezege! Daarvoor moest hij sowieso vooraan zitten. Ondanks een rommelig en pittig begin wist hij zich bij de eersten te voegen, bleef de hele dag zeer attent rijden. Het slechte wegdek, het gevaar voor waaiers deerden hem weinig. Om de winst ook daadwerkelijk te pakken waren net de verkeerde renners met hem mee gesprongen. Helaas was hij niet tegen de sprint van de Deen Nielsen opgewassen. Helemaal ongelukkig was Mollema niet, hij voelde; Ik kan weer mee doen en tenslotte komen de Pyreneeën er nog aan. Maar eerst een welverdiende rustdag. Want in de loodzware tweede week hebben de renners een behoorlijk jasje uit gedaan.

Een geweldige renner!
Na afloop wordt ook Tom Dumoulin weer ondervraagd…..Hij blijft vriendelijk maar er is niet zo heel veel fantasie nodig om te zien dat de vragen hem vervelen. Altijd maar weer diezelfde stereotiepe en suggestieve vragen. Zijn antwoorden blijven daardoor kort. Er wordt nog een laatste vraag gesteld; ‘Zag jij ook dat Froome en Thomas naar elkaar lachten? Jij zat vlak achter hen.’

Het gezicht van Tom spreekt boekdelen. Er is even – een paar seconden maar – een stilte en dan het antwoord: ‘Die mannen kunnen het gewoon goed met elkaar vinden hoor! Het is gewoon de media die hun eigen verhaal maken. En neen…. ik heb hen niet zien lachen maar leuk toch voor hen?’ Die Tom toch… een wijs mens en een geweldige renner!

Een bijdrage van Janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.