Woensdag 25 juli

Woensdag 25 juli
In de Tour is het vandaag een welverdiende rustdag. De renners lappen zichzelf op voor een loodzware Tourweek. Deze week drijft de renners richting de gevreesde Pyreneeën. Er staan een hoop mooie ritten op het spel, waarbij de rit van woensdag 25 juli er zeker uitspringt. Voor de liefhebbers die graag spektakel willen zien en niet te lang voor de tv willen zitten (het wordt immers fantastisch zomers weer deze week), kijk dan vooral woensdag. De rit is maar 65 (!!) kilometer lang. En dat zijn er in het verleden niet veel geweest. Ik kan mij nog vaag herinneren, dat het rijden van twee etappes op een dag zelfs aan de orde was. Men reed dan ’s ochtends een etappe (een korte). Waarna de renners in de middag aan de bak konden met een ploegentijdrit of individuele tijdrit. Woensdag is dus de dag die vele renners (vanwege de korte afstand) in hun agenda dik omcirkeld hebben. Ik voorspel dat er vanaf het begin van de rit een spervuur van demarrages plaats zal vinden. De Sky ploeg kijkt zeker niet uit naar deze rit, want ze hebben maar 8 man in de ploeg, waarbij twee beschermde renners aanwezig zijn. Deze twee (Froome en Thomas) zullen geen trap teveel willen doen, maar als Movistar, Lotto-Jumbo, UAE en/of Sunweb nog iets willen doen, dan moeten zij in deze rit va-banque gaan.

Als ik naar Tom kijk, dan zie ik de honger naar de eerste tourzege. Tom rijdt attent en hard. Attent is belangrijk, omdat hij scherp moet zijn op onverwachte gebeurtenissen tijdens de koers. Een fout zoals het spaken-incident (eerder deze tour) zal hij niet snel nog eens maken. Hard rijden is wat het verschil maakt tussen winst en verlies. Tom weet dat hij zaterdag alles nog in eigen hand heeft op het moment dat hij kort staat op zijn concurrenten. Tom in goede doen moet in staat zijn om Froome en Thomas pijn te doen. De twee van Sky weten dit drommels goed. Al kunnen beide mannen ook een hele goede tijdrit rijden. Thomas was niet voor niets een hele grote mijnheer op de sintelbaan. Maar normaal gesproken is Tom de beste tijdrijder. Sky zal het nooit op die laatste zaterdag aan willen zien komen.

Woensdag 25 juli
Naast de tourrit is er ook de eerste wedstijd in de Champions League van Ajax. Ajax neemt het dan op tegen de Oostenrijkse nummer twee, Sturm Graz. Dat lijkt op papier een niet al te lastige wedstrijd, maar juist daarin zouden de Godenzonen zich nog wel eens kunnen vergissen. Ajax dient in deze twee wedstrijden echt bij de les te zijn. Achterin de boel goed dicht te houden en de kansen die je krijgt ook echt te maken. De oefenwedstrijden van de afgelopen weken zorgen dat nou niet voor echt heel veel vertrouwen. Ten Hag is met zijn ploeg echt nog aan het zoeken. Dat doet onze kale oefenmeester al een behoorlijke lange tijd. Ik las vanochtend dat de harde kern ook harde eisen had gesteld. En geweldige start in de competitie en het behalen van de CL. En anders komen er maatregelen. Ik weet nog niet wat deze maatregelen inhouden, maar het zullen in ieder geval geen slingers en ballonnen worden. Of het moet zijn dat er feest wordt gevierd als Ten Hag het hazenpad kiest. Dan zal de deur voor Bosz of De Boer snel geopend worden. Waarbij ik inschat dat Marc liever Bosz ziet komen dan Frank. De foto van nog niet eens zo lang geleden, waarbij kleine Marc op een heel klein krukje in de zon van Curaçao lekker zat te keuvelen met Bosz en zijn trouwe kompaan Krüzen, sprak boekdelen.

Woensdag 25 juli
Deze dag is wel heel erg dubbel. Aan de ene kant is het een gewone dag. Ik moet gewoon ’s ochtends werken. Sommige mensen zijn vrij en hebben lekker vakantie. Maar de dag van de 25e juli is ook de geboortedag van mijn vader. Mijn vader zou dan 70 jaar zijn geworden. Echter, wij kunnen zijn geboortedag helaas niet meer met hem vieren.

Uiteraard vieren we deze gebeurtenis nog wel in een kleine intieme kring, maar het gemis dat hij er zelf niet meer is, voel je steeds meer. Zeker bij mijn moeder die haar maatje en klankbord mist. Je kan niet even makkelijk iets tegen elkaar zeggen. Nu doe je het hardop, alleen er wordt nooit meer terug geantwoord. En dat was nou juist iets wat je altijd hoorde, als je iets tegen hem zei. Hij antwoorde altijd terug. Ook zijn stemgeluid is er niet meer. Dat is gek, als je dat vertrouwd bent. Nu krijg je als je mijn moeder belt, op de voicemail, zijn stem te horen. Ik weet nog dat toen mijn vader net was overleden, ik in de auto met Gianni zat. Ik belde mijn moeder maar zij kon op dat moment niet opnemen. De voicemail werd op dat moment geactiveerd en de stem van mijn vader was hard in de auto te horen. En ik zag toen de reactie van Gianni van “Papa, dat is Opa!!” Gianni helemaal blij, maar ook erg verdrietig.

Voor ons als familie is het een lastige tijd, omdat deze woensdag niet alleen zijn geboortedag is, maar ook volgende maand zijn sterfdag is. Het is juist voor mijn moeder zwaar. Dit zijn niet de dagen waar je met vrolijkheid naar uitkijkt. Ze zeggen dan ook dat je er doorheen moet, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Volgende maand drinken we er met de familie een goed glas champagne op in Frankrijk. Voor altijd in hoofd en hart zeggen de kleinkinderen dan.


70 jaar!!

Eén antwoord op “Woensdag 25 juli”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.