Tour de France maandag 23 juli – Rustdag

Schandelijk gedrag!
‘Wielrennen is een soort religie’, volgens velen. ‘Wielrennen is zo veel meer dan alleen sport. Het is pure romantiek!’ En wat hebben wij al veel mooie momenten gezien de afgelopen twee weken. Tranen van verdriet, tranen van vreugde, teleurstelling, heroïsche overwinningen, valpartijen die je de adem deed doen stokken, afdalingen waar het hart van in de keel klopte, de waaiervorming, de fenomenale sprints, de prachtige verhalen en anekdotes.

Niemand uit de wielerwereld zal ooit die schoonheid van de Tour willen missen. Daarom is het is buitengewoon treurig dat er toeschouwers zijn die de wielrenners letterlijk in de wielen lopen. Een Brit uitjouwen, bespugen, er idioten zijn die rookbommen gooien en wat voor gekkigheid er niet nog meer verzonnen wordt. Wielrennen moet de sport van het volk blijven! Maar het meest belangrijk blijft natuurlijk dat de veiligheid van de wielrenners is gegarandeerd. Het is waar dat er zolang het wielrennen bestaat er altijd wel iets onverwachts gebeurt maar het lijkt wel of het steeds extremer wordt. De organisatie krijgt er een belangrijke taak bij om het schandelijke gedrag van het domme publiek in te perken.

Een bijdrage van janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.