Tour de France – vierde etappe

Lastige aankomst

Bij de vierde etappe zat de groene trui drager Peter Sagan zich duidelijk vervelen.

Hij haalde een geintje uit bij een mederenner die daar overigens niet de lol van inzag. Maar vandaag was hij in zijn element vertelde hij na een mooie overwinning.

Smalle wegen veel bochtenwerk, het ging op en neer met een lastige aankomst. Het was de hele dag alert zijn en voorin zitten. Greg van Avermaet – blij met zijn gele truike – zoals in onvervalst Vlaams aangegeven, had best wat concurrenten die op deze fel begeerde kleur azen. Maar met twee seconde voorsprong hield hij zijn kruit droog. Alle analyses die vooraf werden losgelaten kwamen toch ook vandaag weer niet uit. Het peloton brak niet na valpartijen, hoewel deze er ook weer waren. Lichte paniek bij Sunweb, hun Mr. Bling (Michael Matthews) een belangrijke renner voor een rit-overwinning en knecht voor Dumoulin in de bergen, heeft koorts en is ziek…..Hij deed vandaag niet meer mee. Nu maar hopen dat de virus zich niet verspreidt in de ploeg…..

Kat en muis spel

Toen ik nog schreef voor de Hoefslag vond ik het altijd wel een uitdaging om één ruiter en zijn paard te volgen. Dat nam overigens best wat risico’s met zich mee want stel dat de ruiter er niets van bakte. Maar vaak was het geluk aan mijn zijde.

Vandaag werd ik door een opmerking van de Belgische commentatoren nieuwsgierig:

‘Die Torns Skuijns uit Letland is een explosief manneke kijk maar eens even naar die dijen.’ Mijn aandacht was gevestigd op een renner die later de etappe de bollentrui voor zich opeiste. Het kat en muis spel tussen de Let en de Fransman Lilian Calmejane was heerlijk om naar te kijken. Bij de avondetappe tijdens een interview met de Skuijns zag ik dat het om een hele aardige jongen ging, die iets te vertellen had. En dan ook nog eens met mooie dijen. Je kan het toch treffen in het leven

Een bijdrage van Janna van Zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.