Te mooi om waar te zijn! Bergkoning Barquil overwint Col d’Izoard

Vandaag een etappe waarbij je ogen te kort komt. Wat een spanning en wat een prestatie wordt er geleverd. Vooraf aan de etappe geeft Froome aan: ‘Het wordt een brutale etappe waar verschillen niet mogelijk zijn.’ Oh…natuurlijk zou hij graag vandaag willen winnen. De berg wordt gezien als een ware Tourlegende en wie wil er geen legende winnen? Maar zover komt het niet hoewel Froome ook nu weer laat zien dat hij qua controle de beste is en oog voor de koers tot in de finesses beheerst. Dat ploeggenoot Landa een aantal kilometers voor de finish wegrijdt is geen coupe of muiterij maar gewoon het plan! Froome springt weg van belager Bardet, krijgt weinig kans maar wint een paar meter, wordt opgevangen door Landa en samen rijden zij naar de finish hetgeen Froome toch een extra bonuspunt oplevert.

Wielrennen is weerspiegeling van het leven

Heel knap is de prestatie van Warren Barquil, de bollentrui kon hem al niet meer ontgaan maar met de winst van vandaag schrijft hij geschiedenis. De Bergkoning wint als eerste de Col d’Izoard. Een berg met een hoogte van 2360 m waarvan de laatst 14.1 km en stijgingspercentage kent van 7.3. ‘Dit is een uitdaging voor iedere klimmer.’ Velen probeerden het maar moesten erkennen dat de Col d’Izoard een moordenaar is die hen de das om deed.

De wielerwereld kent het veel gebezigde gezegde: Wielrennen is een weerspiegeling van het leven. Het drama naast de vreugde. Alles geven en toch verliezen.
De Colombiaan Darwin Atapuma dacht zich de winnaar maar werd alsnog ingehaald door Barquil. Alberto Contador probeerde het opnieuw vandaag,weer was het Mollema die hem uit de wind hield. Helaas kwam Contador aan kracht te kort.
Na de etappe wordt Mollema door Herman van der Zandt geïnterviewd. En opeens verschijnt daar het lachende hoofd van Contador met twee opgestoken duimen in het beeld. “He is great” Dat moet toch wel iets met je doen als The Champion dat over je zegt. Een schitterend dank je wel voor de renner die zijn rol als knecht voorbeeldig vervult en gelukkig ook de kans kreeg om eerder deze tour een mooie etappe te winnen

janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.