De laatste honderd meters, bottleneck voor Froome

Als kijker heb je ook zo een eigen voorkeur. Voor mij is dat de Franse renner Romain Bardet; hij is een sieraad voor de wielersport. Slim en aardig. Dat hij rechten en management studeerde is mooi meegenomen maar dat hij bij het wielrennen afgaat op zijn eigen gevoel is iets wat mij nog meer aanspreekt. Geen controlfreak zoals bijvoorbeeld Chris Froome. Die zie je nu nooit eens lekker om zich heen kijken, het enige dat hij naast hard fietsen doet is op zijn computer loeren. Dat moet hij natuurlijk allemaal lekker zelf weten want hij is er ver meer gekomen maar neen…niet mijn type renner. Dat zijn meer Contador en Ten Dam.
Ach Contador wat had ik hem graag meer gegund in deze Tour en natuurlijk Laurens ten Dam. Maar goed de Tour duurt nog ruim een week en er kan nog veel gebeuren.
Barnet etappe winnaar
Dat Bardet vandaag de etappe wint is voor mij een extra reden mijzelf te trakteren op een glaasje. kan ik nog even nagenieten van deze fraaie dag.
Froome kwam vandaag – zeer verrassend – te kort op de laatste honderd meter. Een muur zo steil dat wanneer je iets te ver achter in het zadel onmiddellijk achterover kieperde. Wie daar minder moeite mee hadden waren Bardet, Aru en Landa, de laatste moet volgend jaar gewoon een andere ploeg zoeken en afdwingen dat hij mag rijden voor eigen kansen. Dat telt overigens ook voor Kwiatowski Zij zijn goud voor Froome maar verdienen meer dan een knechtenrol. De Italiaan Fabio Aru – die de hele dag zijn arendsogen gespitst hield op zijn concurrent Froome- kreeg na een geslaagde onvandaag het geel om de schouders maar dat kan morgen zomaar weer anders zijn.
Lijdensweg voor Fuglsang.
Na de val van gisteren met als gevolg een breuk in pols en elleboog wilde de Deen Jakob Fuglsang -vijfde in het eind klassement- het vandaag toch proberen. Het werd voor hem een martelgang. Hier kun je je toch afvragen of er niet een arts moet zijn die de renner tegen zichzelf beschermt. Deze renner had vanmorgen toch niet mogen vertrekken- hoe graag hij dat ook wilde want een renner wil altijd hoe dan ook op zijn fiets zitten. Het drama voltrok zich Fuglsang zakte van de vijfde naar vier en twintigste plaats, dat hij de etappe uitreed is op zich al een raadsel.

Janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.