Geesink uit zijn zelfgekozen schulp geklommen

Wat een tempo wordt vandaag door renners ontwikkeld, het eerste anderhalf uur valt het geen moment stil. De Franse kampioen Arnaud Démare weet niet wat hem overkomt, binnen de kortste heeft hij een achterstand van een kwartier. ‘Als hij maar op tijd binnen komt’, wordt er gevreesd.

Uiteindelijk zal hij met een achterstand van 37 minuten uitgeput de finish halen. Hij is overigens niet de enige bij wie de tong op de wielerschoentjes hangt. Maar in het algemeen klassement is er geen renner die van plaats verwisseld. Froome blijft in het geel rijden maar blijft vrezen voor de derde geplaatste Astana renner Italiaan Fabian Aru. Een voorsprong van 14 secondes is niet bepaald een tijd waar je je eens een mindere dag kan veroorloven. De komende dagen kunnen nog voor veel verrassingen gaan zorgen.

Gelukkig loopt de moove van de tweede geplaatste Sky renner Geraint Thomas goed af. Lurkend aan de bidon schiet hij in een scherpe bocht de bosschage in met Froome in zijn kielzog. Op deze achtste dag kom je ogen tekort om niets te missen. De Oostenrijker Bernhard Eisel valt en waarom? Aanpakken etenszakje! Deze renner is toch ook niet van gisteren en toch overkomt hem dat, het levert hem een geschaafde dij en een pijnlijke pols op. En dat allemaal omdat men – de organisatie – niet wil nadenken of bereid is de regels te veranderen. Onbegrijpelijk! Kijk zoals het vroeger ging: 2 bidons mee voor de eerste helft en dan tussen door nog eens twee bidons, verder was het aan de vindingrijkheid van de renners om aan drinken te komen is natuurlijk gekkenwerk. Hoewel het prachtige heldenverhalen oplevert. Van de vertelde herinneringen kan je echt geen genoeg kan krijgen. Etappes van 400 kilometer. Ja…dat waren hele andere tijden!

De Franse kampioen Lilian Calmejane is bezig aan zijn tweede profjaar, het is zijn eerste Tour en wat rijdt dit 24 jarige talent zich prachtig in de kijker. Steeds te vinden in de voorste gelederen, eerder won hij al het rode rugnummer dat wordt gegeven aan de strijdlustigste renner van de dag. Ook vandaag zal hem dat ten deel vallen. De analisten hebben hem op hun lijstje staan als een potentiële kandidaat om ooit de Tour te winnen. Hij wordt de tweede Chavanel genoemd….een bruggetje is snel gemaakt want deze eveneens Franse renner won de etappe in 2010.

Lilian Calmejane werd behoorlijk op de huid gezeten door Robert Geesink. Deze Lotto Jumbo renner kwam vandaag uit zijn zelfgekozen schulp en liet aan het volk zien dat hij er weer helemaal bij hoort. Geesink krijgt iets te snel naar mijn mening de titel pechvogel toebedeeld. De gemaakte grappen zijn storend en onnodig. Ik zou willen voorstellen, probeer je vermeende populariteit op een andere manier te bereiken. maar dit geheel terzijde. Op de manier die Geesink eigen is reed hij de zware klim naar boven. Helaas lukt het niet om de etappe zege voor hem op te eisen. Lilian Calmejane was hem 37 seconde te snel af. Even leek hem de zege door kramp te ontgaan, maar als door een wonder gegeven lukte het de Fransman de helse pijn die kramp veroorzaakt ietwat dragelijker te maken door snel over te schakelen op een

andere versnelling en met de mazzel terecht komen in een wat makkelijker stuk van het parcours. ‘Er stond een catastrofe te gebeuren maar gelukkig kon ik dit tijdens het rijden oplossen’, verklaarde hij opgelucht.

Begrijpelijk dat Geesink enigszins teleurgesteld was maar teveel sportman om niet te zeggen: ‘Er komen nog meer kansen voor mij.’

Janna

Eén antwoord op “Geesink uit zijn zelfgekozen schulp geklommen”

  1. vanmorgen kreeg ik een bericht door van een andere fietsliefhebber, geschreven door
    Laurens ten Dam. Deze is te leuk en te raak om niet ook in de blog te vermelden:
    “Aan de journalisten die vandaag weer saai vinden. Waarom rijden jullie niet zelf naar de finish, legen 1 of 2 flessen Bourgogne bij de lunch.”
    Ik neem aan dat Laurens bedoelt in plaats van 1 of 2 flessen te legen bij de lunch.
    Hij is echt niet de enige die genoeg heeft van al dat negatieve commentaar.
    Bijna 80 % van de mensen die ik spreek ergeren zich groen en geel aan de zinloze opmerkingen. Het zijn niet de renners maar de commentatoren die de Tour saai maken. janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.