Heerlijke etappe, maar….

In eerste instantie wilde ik heel graag een enthousiast verhaal opschrijven van een heerlijke etappe, echter de gebeurtenissen vanuit het Oostenrijkse Zillertal doen mij anders besluiten…

Vanmiddag om 16:00 werd er in het Oostenrijkse Zillertal afgetrapt voor de wedstrijd Werder Bremen-Ajax. Deze wedstrijd was de eerste in de reeks oefenwedstrijden voor het seizoen 2017/2018. De eerste helft zou Ajax met het beoogde basiselftal spelen (zonder Onana en Younes). In de tweede helft zou het B-team in het actie komen. In de tweede helft kwamen dan ook de toppers van de toekomst in het veld. Met op het middenveld Abdelhak Nouri. Al jaren een van de allergrootste talenten van Nederland. Sommige kenners beweren zelfs van Europa. In de 72e minuut slaat echter het noodlot toe. Nouri zakt in elkaar. Eerst op zijn knieƫn en dan op zijn rug. Met zijn rechterhand naar boven gewezen reageert hij nog eventjes. Dan gaat het snel en zie je de paniek van iedereen die om hem heen staat. Nouri wordt met doeken afgeschermd, maar de vreselijke beelden van de artsen die de kleine Ajacied aan het reanimeren zijn, staat een ieder op het netvlies. Op het veld staan de spelers er verslagen bij. Sommige huilen, ook Keizer houdt het niet droog. Snel gooit hij er een scheldwoord uit. Van de Sar gooit zijn lange armen in de lucht en laat zijn handen even rusten voor zijn gezicht. Dit ziet er niet goed uit. De ene ambulance wordt vergezeld van nog een ambulance. Al die tijd gaat de reanimatie door. Iedereen wordt verzocht om dan toch het stadion te verlaten. Iedereen voelt dan aan, dit is echt serieus. De geruchten van een trauma helicopter worden dan bevestigd. En dan gaat het beeld weg. Ik duik op Twitter en houd het nieuws in de gaten. In de studio zit Wim Kieft wezenloos voor zich uit te staren. Jack van Gelder zit ook stuk. Dan komen gelukkig de eerste hoopvolle berichten. Nouri ademt zelf en zijn toestand is stabiel. De reanimatie is succesvol verlopen. Echter, de schrik overheerst mbt deze ontzettend aardige en vooral ook fantastische voetballer. Gezondheid is het allerbelangrijkste. Dat wens ik hem dan ook vanaf deze plek van ganser harte toe.

Dan de etappe. Eindelijk dan toch vuurwerk. Nog niet van de echte favorieten. Die komen morgen pas los. Maar wel de geklopten voor een hoog en goed klassement gooiden nu alle remmen los. De een na de ander vloog over het asfalt. En zeker ook niet de minste. Calmejane was de meest in het oogspringende. Samen met onze Robert Gesink. Eindelijk was daar onze adelaar uit Varsseveld! Het vervelende voor Gesink was dat hij vandaag de beste was op 1 na: inderdaad Lilian Calmejane (spreek uit als Kalmesjaan! Die het overigens in de laatste 5 kilometer nog ontzettend spannend maakte, omdat de kramp toesloeg. Als deze etappe een voorbode is voor de dag van morgen, dan ga ik er goed voor zitten. Ik hoop dan ook dat mijn favoriet nog een keer zijn oude niveau gaat halen. Alberto Contador!

Morgen om 17:30 uur weten we het. Mijn voorspelling is dan ook: 1. Contador 2. Porte en 3. Froome

Maar mijn gedachten gaan toch steeds uit naar die geweldige middenvelder van Ajax, die vanmiddag samen met de artsen moest vechten voor zijn leven….


Abdelhak Nouri


Etappe 8 in vogelvlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.