Marcel Kittel, hoeveel meer….??

De tour geschiedenis herbergt hele grote sprinters. Als men aan mij vraagt, aan wie denk je bij hele grote sprinters, dan kan ik makkelijk het volgende lijstje oplepelen:

Freddy Maertens (een macabere Belgische sprinter, die helaas moeite had met de goede geneugten van het leven), Guido Bontempi (de Buffel, een oersterke sprinter uit Italië) ,
Djamolidin Abdoezjaparov (sowieso de sprinter met de mooiste naam, maar ook de meest onverschrokken sprinter ooit), Jean-Paul van Poppel (de wat nukkige maar ook bloedsnelle sprinter van Nederlandse bodem), Erik Zabel (de Duitse veelvraat met een doping luchtje), Mario Cippolini (Mooie Mario), Robbie McEwen (de kleine Australische katapult), Mark Cavendish (de knotsgekke maar ook meest succesvolle sprinter) en nu dus Marcel Kittel. Dit is toch een schitterend rijtje van de allerbeste sprinters. Dit waren echt de sprinters die je heel graag in je ploeg wilde hebben. Succes was daarbij altijd verzekerd. Ik heb alle bovenstaande renners live op de televisie gezien. En vond ze allemaal geweldig om te zien.

Nu hebben we dus de Duitser uit Oost-Duitsland. En wel uit Arnstadt. Marcel is 1,89 meter groot, wat wellicht de meest ideale lengte is. Kittel is groot geworden bij Skil-Shimano, later Argos en Giant Alpecin. En vandaag de dag rijdend voor de ijzersterke ploeg van Patrick Levevre. Zijn buit in de grote rondes zijn 1 overwinning in de Vuelta, 4 in de Giro en vandaag meegerekend in de Tour 12 (!!) overwinningen. Deze cijfers zijn ronduit indrukwekkend en hiermee kun je in het peloton een hele, hele dikke boterham verdienen. Kittel is een mooie sprinter, maar geen gemene. Kittel spreekt door zijn vriendin goed Nederlands, waardoor veel Nederlandse supporters hem in het hart hebben gesloten.

Ik kijk dus plezier in de sprint naar de Nederlandse Duitser! Een beetje zoals we ook keken naar Anni Friesinger, die wij als Ons beschouwde.

Morgen eindelijk een rit in het middelgebergte. Grote kans dat we dus geen sprinter van voren zullen zien. Voor velen begint de Tour morgen. Wie gaan we zien morgen voorop op Station de Rousses? Ik gok dat het nog niet de echte favorieten zullen zijn als overwinnaar. Die gaan een dag later volle bak. Morgen gaan we eerder een tempobeul zien die goed bergop kan rijden. Hierbij moet je denken aan: 1. Cummings 2. Calmejane en 3. Wellens

Op naar zondag waar iedereen vuurwerk verwacht!


De buffel in karakteristieke houding


Belgische Freddy in actie


Mooie Mario in actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.