Die ene verlossende en tragische seconde

Omdat de eerste drie geplaatste renners van de Tour ; Froome, Bardet en Uran nog geen dertig seconden uit elkaar staan, ziet het er naar uit dat de tijdrit dit jaar wel eens heel spannend kan worden. En dat blijkt geen verkeerde gedachte.
Chris Froome is degene die zich het minste bezorgd hoeft te maken, hij is een goede tijdrijder maar ja…een val, een lekke band, het is allemaal mogelijk dus pas over de streep is er de zekerheid van het geel. De Fransman Romain Bardet heeft meer te vrezen. Hij staat niet te boek als een goede tijdrijder. Wat dat betreft staat de Colombiaan Rigoberto Uran er op papier er een stuk beter voor. Dus spannend blijft het tot op het laatste moment.

ritzege voor de Pool Maciej Bodnar

De ritzege gaat naar de Pool Maciej Bodnar, hij bezorgt zichzelf en zijn uit de Tour gehaalde smaakmaker en kopman Peter Sagan een topdag. Met slechts één seconde verschil wint hij de 22.5 km. tijdrit waarin opgenomen een venijnige klim die lang niet door iedere renner goed wordt verteerd. Het is slechts één seconde die de Pool Michal Kwiatowski van de zege af houdt en op de tweede plaats doet belanden.

lijdensweg voor Bardet
Een weer is het die ene seconde die deze tijdrit kleurt en het lot van een renner bepaalt.De stress -en volgens de kenners zijn eigenwijzigheid- de vermoeidheid van de afgelopen weken velt Bardet, hij rijdt misschien wel zijn slechtste tijdrit ooit.
Het lijkt alsof hij stilstaat, zijn rivaal Uran is hem gewoon de baas.
Hoewel zijn rit ook niet vlekkeloos verloopt. Een verkeerd genomen bocht doet hem in de hekken belanden maar met veel kunst en vliegwerk blijft hij overeind en is er een minimaal aan tijdverlies. Bardet echter verliest met zijn gestuntel zijn tweede plek aan Uran en het zal er om spannen of hij zelfs zijn podiumplaats weet te behouden, ondanks alle uitzinnige aanmoedigingen van het publiek. Met één seconde weet hij Mikel Landa voor te blijven. Het leed dat Bardet uitstraalt na aankomst is hartverscheurend.
Hij heeft alles gegeven maar meer zat er vandaag gewoon niet in.

Materiaalpech voor Primo Roglic
De Lotto Jumboploeg kon na de zege van de 17de etappe van de Sloween Primo Roglic weer lachen. Met de voormalige schansspringer Roglic hebben zij een wielerparel binnengehaald. En – zo werd er gedacht- het zou best eens kunnen dat het niet bij die ene zege zou blijven. Roglic is een uitstekende tijdrijder, door velen werd hij gezien als de grootste kanshebber om deze tijdrit te winnen, die hem op het lijf geschreven leek.
Twee dagen werd hij gespaard, mocht hij het rustig aan doen om te kunnen vlammen in de voorlaatste rit van de Tour.
Maar helaas…..materiaalpech deed alle hoop in rook opgaan.
De wijze waarop Roglic zijn teleurstelling in het openbaar toonde was van grote klasse.
Maar dat er binnen de ploeg hierover nog lang zal worden nagepraat? ….
Het zou zomaar kunnen.

janna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.