Een nieuwe uitdaging!

Op 21 juni aanstaande ga ik de Extrema Tour in Italië rijden voor KiKa. Na twee jaar de Alpe d’Huzes te hebben gedaan ga ik nu de uitdaging aan op de beroemde Stelvio. De Stelvio is misschien wel een van de meest heroïsche bergen in Europa. En is qua naam te vergelijken met de Alpe d’Huez, alleen dan twee keer zo lang.

De Stelvio is echt een bergpas en ligt in de Italiaanse Alpen. De Stelvio is een van de hoogst verharde passen van Europa. De klim is 21,5 en 24,5 kilometer lang en heeft 1532 hoogtemeters. Wielerliefhebbers kennen de legendarische beelden van Hinault in 1980 wel. In vergelijking met de Alpe d’Huzes (21 bochten) kent de Stelvio 40 en 48 bochten.

Waarom twee zal je denken? Nou, ik ga de berg twee keer op aan beide kanten. Dus eerst 40 bochten dan naar boven, dan naar beneden een lus in het dal met weer hoogtemeters. En dan opnieuw naar boven met 48 bochten voor mijn kiezen. In totaal is de rit 104 kilometer lang en moet ik voor deze twee beklimmingen al bijna 55 (!!) kilometer fietsend naar boven. Ook ter vergelijking, de Alpe d’Huez is 13,9 kilometer naar boven. Het staat dus voor 4 keer naar boven. De rit heet niet voor niets Extrema!

Kijk ik er naar uit? Dan is het antwoord: Ja. Sowieso ga ik rijden met een nieuwe fiets. Daar ben ik supertrots op. Hoe die fiets eruit komt te zien, is nog een verrassing. Dat komt later. Maar het belangrijkste is en blijft dat ik rijd met een doel. Die vreselijke ziekte moet uit onze levens. De ziekte zorgt voor zoveel verdriet dat we met z’n allen een middel moeten vinden om het te verslaan. De afgelopen twee jaar heb ik voor het KWF gereden en dit jaar rijd ik voor KiKa, want het kan niet zo zijn dat kinderen ook met deze ziekte worden geconfronteerd en op hun jonge leven een doodsstrijd moeten voeren.

Om die strijd te winnen is er geld voor nodig. Ik sponsor uiteraard ook mee, naast het feit dat ik mij de 21e juni de hele dag in ga zetten.

Het zal een bijzondere rit worden die dag. In allerlei vormen. Het zal extrema zwaar worden qua inspanning, maar het emotionele aspect zal minstens zo groot zijn. Voor deze rit ben ik echter hard aan het trainen. Dat kost soms bloed, zweet en tranen! Want deze rit moet je echt in goede vorm zijn. Je doet het niet zomaar op een boterham met pindakaas. Was het maar waar. De grootste uitdaging zal worden om
mijn lijf (waar ik van jongs af aan al roofbouw op pleeg) in topvorm te krijgen. Dat gaat met trainen, maar ook met voeding.

Ik hoop dat er weer mensen zijn die mij willen steunen in mijn tocht naar 2758 meter hoogte. Ook dat zal best wel wat impact hebben, want hoe hoger je komt hoe ijler de lucht zal zijn.

Maar het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen staat bovenaan. Ik ga de uitdaging aan en hoop zoveel mogelijk mensen weer mee te krijgen in mijn jacht naar eeuwige roem en vooral zoveel mogelijk te hebben ingezameld. Help jij mij? 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.