Jeroen ziet; de Duitse wielrenner Politt schitteren

Op de dag dat Peter Sagan (veelvoudig winnaar van de laatste groene truien) de Tour verliet en zijn ploeg Bora-Hansgrohe verslagen achterliet, was daar opeens zijn ploeggenoot Nils Politt. De Duitser liet het peloton en haar volgers zien dat hij ook koersen kan afmaken. Tot voor kort was dat nog maar één keer gelukt. Politt was een zeer gewaardeerde knecht van Sagan, maar het lukte hem nagenoeg nooit om zijn harde werken te verzilveren. Tot vandaag. De man, die zo mee kan in een tandpasta commercial, liet vandaag wederom zijn tanden zien en zorgde voor vreugde in Duitsland.

Een dag na de dubbele Ventoux was het aan de favorieten om bij te komen, maar wel alert te zijn vanwege het gevaar van waaiers. Vanaf het eerste moment was het een spervuur aan ontsnappingspogingen. En direct lag het gemiddelde enorm hoog. Politt gooide de knuppel in het hoenderhoek en kreeg daarbij o.a. mee, Brent van Moer, good-old Greipel, Sweeny, Boasson Hagen, Theuns, tijdrijder Küng en uiteraard Alaphilippe. Het is ongelofelijk dat de enigszins toch deceptie van gister dat Alaphilippe weer mee zat. De aanvalsdrang van de Fransman is onuitputtelijk en bewonderenswaardig. Pogacar vond de samenstelling van de groep prima en gaf zijn zegen voor een lange ontsnapping. De voorsprong van de groep liep snel op en bedroeg meer dan 10 minuten. Op 50 kilometer van de meet was het sein voor Politt om aan de boom te schudden. Hij kreeg Mezgec en Bissegger mee. Echter, deze plaagstoot werd teniet gedaan door Erviti. Op 40 kilometer was daar dan toch de beslissende ontsnapping. En weer was het Politt die zijn neus tegen het venster aan drukte. In zijn kielzog gingen mee; Küng, Erviti en Küng. De sterkte van de dag waren vooruit gesneld.

De voorsprong van het viertal nam snel toe en het was duidelijk dat de winnaar uit dit kwartet moest komen. Op het laatste klimmetje van de dag greep Sweeny zijn kans. Echter Politt counterde direct. Küng moest passen op de klim en Politt reed voor zijn eigen kansen. In de achtervolging moesten Sweeny en Erviti hun uiterste best doen om bij te blijven, maar het was vergeefse moeite. Politt liet zijn turbodijen spreken en de rest was kansloos. Het werd uiteindelijk een zegetocht voor de Duitser in Nimes. Politt kon het kort voor de meet nog steeds niet geloven, maar alle eer kwam het geplaagde Bora toe. Waar Sagan het deze Tour niet waar kon maken, pakte een van zijn helpers vandaag de volle winst.

We gaan op weg naar de Pyreneeën, waar aanstaande zaterdag een mooie rit staat. Morgen volgt eerst nog een overgangsrit. En wederom zullen renners als Politt morgen hun kans weer schoon zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.