Verschuilen is het beste medicijn

De TOUR 2020
zesde etappe

De schoonheid van het middengebergte

Vandaag zaten de commentatoren handenwrijvend achter hun microfoon want er zou wel eens iets heel bijzonders kunnen gebeuren! ‘Onvoorspelbaarheid troef’ viel te lezen in de officiële Tourgids. ‘Deze etappe onderstreept onze wens om de schoonheid van het middengebergte te laten zien.’ Het is ook het gebied dat dé inspiratiebron was voor de veelgelezen wielerroman: De Renner – geschreven door schaker en schrijver Tim Krabbé. De dag verloopt echter anders dan verwacht. Vanaf de start zit de vaart er in, met de mistral in de rug wordt een snelheid van 51 km. per uur gehaald. De renners die geen gevaar voor het klassement vormen krijgen de vrije hand en daar komt ook de winnaar uit voort. De kampioen van Kazachstan Loetsenko (Astana) Tot zover is het nog te begrijpen voor de analisten. Maar de houding van de grootste concurrent van de Jumbo-Visma ploeg; Ineos – Grenadier – is in hun ogen een groot raadsel. ‘Zij hadden de geel/zwarte mannen toch minstens op de pijnbank moeten leggen, hen de maat nemen!’ Niets is minder waar, de renners rijden pittig maar zitten zichzelf het meest in de weg. Tom Dumoulin was niet verbaasd. Hij had deze status quo wel verwacht. Wij laten ons op de juiste dagen zien. Vandaag was dat niet nodig. Ondanks het mondkapje zie je een grote grijns. Hij had een perfecte dag.

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.