De Tour door de ogen van Janna…..

De Tour 2019 elfde etappe

Die halve centimeter

Vandaag wordt er opnieuw met een banddikte verschil een etappe gewonnen.
Alleen valt -helaas – voor Dylan Groenewegen en voor Jumbo Visma het balletje net de verkeerde kant op. De zege is voor de kleinste renner van het peloton de Australiër Caleb Ewan. Op zo’n moment ziet de kijker een wolk van partijdigheid voorbij drijven en moet er even geslikt worden omdat het net niet is gelukt de buit te pakken. De hele dag is er met maar één doel voor ogen gereden en dat is de vijfde zege binnen halen. De Jumbo Visma ploeg heeft vanaf 60 kilometer voor de finish de touwtjes in handen, het treintje loopt gesmeerd. En toch….en toch komt het net een halve centimeter tekort. Is het de wind…of is het net iets te vroeg op kop komen? De teleurstelling bij Dylan is groot. “Het is gewoon K….ik zeg dat niet graag maar het is wel zo.’

Dat je bij het wielrennen meer verliest dan je wint, is een bekend gegeven maar met zo’n uitspraak help je de renner niet die gefrustreerd over het stuur hangt. Dus even inslikken maar. De winnaar Caleb Ewan kan zijn zege nog niet echt geloven.. ‘Ik zat er een aantal malen zo dichtbij en vandaag is het dan toch gelukt.’ Een nog grotere Nederlandse pechvogel van deze dag is Nikki Terpstra. Hij raakt betrokken bij een val, blijft liggen. Het ziet er allemaal niet lekker uit. Een lichte hersenschudding en een scheurtje in de schouder beletten hem om weer op de fiets te stappen en daarmee is voor hem de Tour – toch al niet zijn favoriete ronde – ten einde.

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.