JA……….Het is zover!!!!

De Tour een realistisch spektakelstuk
Wat heb ik uitgekeken naar deze dag. Voor mij het evenement waar ik jaarlijks met zoveel plezier en spanning naar uitkijk. In het begin van het jaar zijn er krantenartikelen gespaard, tenslotte weet je maar nooit of de achtergrondverhalen van nu kunnen zijn. Laat ik overigens niet de indruk wekken dat alle namen van de renners mij bekend zijn of bij welke ploeg zij rijden. Dat laat ik aan Jeroen over – in mijn ogen een wandelende wieler encyclopedie. Mij gaat het meer om het theater van de Tour, het drama, de schoonheid en nergens wordt dat zo realistisch opgevoerd als in de Tour.

Ware Helden
De bewondering voor het stoempen, de slimmigheid om vooraan te zitten bij waaiervorming, om als knecht voor de kopman je het snot voor de ogen te willen rijden. Na een gruwelijke valpartij weer op de fiets te klimmen. De – in mijn ogen- levensgevaarlijke afdalingen waarbij mijn hart soms zo hard tekeer gaat dat het raadplegen van een cardioloog niet overdreven lijkt. Wielrennen is voor mij kunst – bijna te vergelijken met een Rembrandt schilderij – bijna! De wielrenners als kunstige raspaarden die kunnen toveren op de fiets. Het zijn ware helden, wat er dagelijks van hen wordt gevraagd, het grenst soms aan het onmenselijke. Ik kan mij daar behoorlijk druk over maken. Tja…. Naar de Tour kijken is niet alleen ontspanning, maar toch wil ik geen dag missen. Want de magie van de Tour valt niet te evenaren.

Daarom zit ik vanaf vandaag gekluisterd aan de buis en zal ik maandag 24 juli weer gaan werken met “vierkante” ogen. Dat is het resultaat van drie weken Tour kijken. Maar in die drie weken hoop ik mooie beschrijvingen te kunnen maken. Ik kan niet wachten. Zal Jos van Emden vandaag geschiedenis schrijven door de dagzege op te eisen? Lees het later hoe zijn dag en die van mij is verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.