Terugblik op etappe 7

De TOUR 2020 zevende etappe

Gejaagd door de wind

Zo vlak voor de komende Pyreneeën, wordt er verwacht dat de klassementrenners vandaag hun kruit droog houden. Maar….de afgelopen dagen is wel zoveel duidelijk geworden dat wat er op papier wordt beweerd in de praktijk heel anders kan uitpakken. Peter Sagan (Bora – Hansgrohe) wil de groene trui terug. Hij legt de zweep over zijn ploegmaten in de hoop zo het groen voor de achtste keer naar Parijs te kunnen brengen. De wind geeft stress, het peloton lijkt op hol geslagen en de commentatoren zitten op het puntje van hun stoel. Het is behoorlijk afzien voor de renners. De Jumbo -Visma mannen zijn de waaiers te slim af en razen voort in de eerste groep. Er worden snelheden gehaald van 50 tot 70 kilometer per uur.
Op 122 km voor de finish zijn via de helikopter prachtige beelden van een totaal versnipperd peloton te zien. Een complete chaos.! Toch is er één renner die probeert te ontsnappen; Thomas de Gendt! Deze Vlaming haalde een aantal jaren geleden als eens eerder dit huzaren stukje uit door 120 kilometers vooruit te blijven. Maar dit keer moet hij toch het onderspit delven. Bij de Jumbo-Visma ploeg wordt in de avonduren de champagne weer open getrokken. Wout van Aert is iedereen te snel af op een wijze waardoor een stralende Tom Dumoulin reageert met de woorden : ‘Man wat doe je allemaal?’

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.