De Tour door de ogen van Janna….

De Tour 2019 vijftiende etappe

Slag in de Pyreneeën
Oh wat zullen de renners na vandaag snakken naar de rustdag van morgen.

Als je vandaag niet de benen had in deze monsterlijke Pyreneeën rit was je kansloos.

Het piepte, het kraakte, er werd gezucht en gesteund. Veel van de renners zullen ver boven hun limiet gereden hebben. Hen wacht nog een pittige week in de Alpen.

‘De Tour gaat op z’n kop, kijk eens in die ogen… man oh man’, schreeuwde de commentator. Smaakmaker Alaphilippe toonde vandaag voor het eerst dat hij toch ook maar gewoon een mens is. Hij behoudt nog steeds de gele trui – op zich een geweldige prestatie – maar de kans dat deze hem alsnog wordt ontnomen is na vandaag denkbeeldiger geworden. De top drie weet zich te handhaven, de onderlinge verschillen worden kleiner, maar in hun nek wordt er heel wat af gehijgd door mannen die hun kansen ruiken. Als Frankrijks lieveling Pinot geen slechte dag heeft, dan krijgen zij nog heel wat met hem te stellen. Nog nooit was een Tour zo spannend. Steven Kruijswijk – geen liefhebber van tempowisselingen – is meer een man van de Alpen. Dat hij zich – als derde geplaatst – goed weet te handhaven geeft aan dat hij podium waardig is. Hij heeft sterke mannen om zich heen die zich niet gek laten maken, hun eigen tempo rijden om te kunnen herstellen. Hij had gedaan wat hij kon was het commentaar na de loeizware etappe en weet dat ‘zijn’ Alpen er nog aan komen. Van hem is bekend dat hij in de derde week altijd goed presteert.

janna van zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.