Tour de France – etappe 8

Allereerst wil ik mijn co-writer van harte feliciteren met haar verjaardag! Janna, ik hoop dat jij nog veel stukjes met mij zal blijven schrijven!!

Van één naar twee!
Hoewel heel wielerminnend Frankrijk altijd hoopt dat er op Quatorze Juillet een Fransman wint, lapt Dylon Groenewegen deze wens volledig aan zijn wielerschoen.
Smaakmaker Sagan verslikt zich en Groenwegen ziet op een buitengewoon slimme wijze kans om voor de tweede keer als eerste over de streep te gaan. Rechts één vinger omhoog en links twee vingers. Geweldig! Het werd vandaag een dag waar je als kijker door goed te luisteren veel kon leren.
Als je tenminste had gekozen voor de Belgen. Deze commentatoren weten met hun encyclopedische informatie altijd de aandacht van de kijker gevangen te houden.
Veel ging er ook over de dag van morgen. Hier kijkt iedereen naar uit.
De parcoursbouwer wordt geïnterviewd. Wat hij vond van de eerste week. De man moest toe geven dat wat hij er van had verwacht niet helemaal uit de verf was gekomen met als spelbreker de wind. ‘Bij windkracht vijf was de week heel anders verlopen’. De afgelopen dagen hield ook een big de Belgische gemoederen bezig. Was was er gebeurd met het dier dat in het voorjaar bij een wedstrijd in Bretagne werd gewonnen door de als vierde geëindigde renner Pichon. De slager wist het antwoord. ‘Na de Tour ligt de inmiddels uit de kluiten gewassen big op de barbecue. Een Bretonse traditie!’

Giro Rosa
Bij de Giro Rosa was het drie keer op rij raak voor de Nederlandse rensters. Na een monsterzege op de tijdrit van Annemiek van Vleuten was het gisteren Marianne Vos die als eerste over de streep kwam. Vandaag was het opnieuw Annemiek van Vleuten die op de Monte Zoncolan de winst pakte en haar eerste plaats in het klassement daarmee verstevigde.
Dat analist Thijs Zonneveld bepleitte meer aandacht te schenken aan deze wedstrijd kreeg bijval wel met de aanvulling dat Eurosport wel degelijk aandacht besteed aan het vrouwen wielrennen.

Bijdrage van Janna van Zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.